Kira-kira 20% daripada kes demam campak yang dilaporkan mempunyai satu atau lebih komplikasi. Komplikasi ini lebih lazim pada pesakit kanak-kanak berusia kurang dari 5 tahun atau orang dewasa melebihi 20 tahun.
Faktor Badan Cepat Letih     Rata-rata individu yang bekerja 9-5 malahan yang bekerja sendiri dan tak kira jantina selalu merungut pasal badan selalu rasa letih, penat, lemah lesu. Padahal kerja dalam bilik berhawa dingin. Ada tu yang banyak duduk daripada berjalan atau berdiri. Jadi apa punca badan mudah sangat rasa letih...
Halia sangat baik untuk melegakan kekejangan, kembung perut, angin dalam badan dan sembelit. Hiris nipis halia kemudian rendam semalaman ke dalam air.
Kalau anda elak makan nasi atau sumber karbohidrat ala-ala diet Atkins, penurunan berat badan pada awalnya hasil daripada pembuangan air sebenarnya dan jika anda mengambil karbohidrat selepas itu berat akan naik semula dengan cepat. Hati-hati dalam memilih plan diet anda.
Ingat lelaki tak perlu muka bersih dan putih ke..paling-paling pun bersih la kan..Ini petua orang dulu-dulu yang katanya diamalkan dari dulu lagi..
Amal 10 petua tradisional ini untuk merawat rabun mata anda.
Tanda-tanda lemah atau sakit jantung. Jika rasa kebas menjadi sakit di bahagian lengan dan kekal di sana, ini menandakan serangan sakit jantung mungkin berlaku.
Formula pelindung kami membantu menghilangkan dan menghalang kemunculan semula kelemumur, dengan campuran ekstrak maca root semula jadi dan vitamin B5 membantu dalam menguatkan folikel untuk mengurangkan penurunan rambut
Bermacam jenis stail dan gaya rambut sekarang ni, tapi kalau pegi salon mesti kita dilemma nak potong stail yang mana satu. Tapi apa pun stail yang kamu cuba pastikan  ia kelihatan ‘fashionable’. Ni kerana wanita suka lihat lelaki yang mengikuti trend.
Pernah tak anda berasa sakit atau pedih ketika ingin membuang air kecil? Jika itu yang anda alami, berhati-hatilah kerana mungkin ada jangkitan pada saluran kencing anda atau sering dipanggil ‘kencing kotor’...

Artikel Popular

6 Punca Utama Badan Anda Kekal Tak Berubah Walaupun Dah Bersenam Sakan

Adakah anda pernah berdepan situasi bila melakukan senaman bagai nak rak tapi tiada perubahan? Mungkin 6 sebab inilah puncanya!

Amalkan 4 Bahan Ini Kalau Tekad Nak Hilangkan Perut Buncit & Lemak Degil Seawal...

Hanya dengan empat bahan mudah, anda boleh buang lemak degil dan hilangkan perut buncit seawal seminggu. 

Kena Rajin Amalkan Senaman Kardio Kalau Nak Berat Mudah Turun & Body Kekal Fit!

Apa sahaja yang membuatkan jantung kita berdegup lebih laju daripada biasa dan berpeluh dengan banyak berbanding biasa, dipanggil senaman kardio.

10 Teknik Sit Up Yang Boleh Anda Cuba, Barulah Perut Tu Jadi Six Pack!

Sejak sekian lama sit up dianggap sebagai senaman asas yang sering dilakukan lelaki namun pernahkah anda mencuba teknik yang lain?

Amalkan 27 Pemakanan Diet Ini Kalau Anda Nak Tukar Saiz Badan Ke S!

Jangan kerana tak amalkan pengambilan makanan diet, berat yang turun sejak anda diet berbulan-bulan lamanya kembali ke berat asal. 

Tak Perlu Picit! Blackhead & Whitehead Akan Hilang Dengan Mudah Guna 9 Cara Ini

Selepas ini, anda tak perlu lagi picit sampai hidung naik merah. Buat sahaja 9 cara mudah ini.
KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: