Semasa pemakaian pendakap gigi adalah penting untuk mengekalkan diet seimbang bagi kesihatan gigi. Diet ini penting kerana pengambilan terlalu banyak makanan manis dengan boleh menyebabkan kewujudan plak di sekeliling ‘brakets’ yang boleh menyebabkan kerosakkan gigi. Elakkan juga makanan seperti bertih jagung, jagung, gula-gula getah dan apa-apa makanan yang melekit.
Perkara pertama yang perlu diterapkan jika mahu membina badan adalah displin. Bila kita berdisplin, kita boleh melaksanakan banyak perkara yang berkaitan bina badan. Displin juga mengajar kita supaya menjaga perihal pemakanan. Segala latihan dan training akan lebih bersemangat.
hmm..hati-hati ya sebenarnya itu mungkin petanda terlalu banyak toksin dalam tubuh. Keletihan juga adalah tanda tindakbalas hormon terhadap sistem imun tubuh anda.
Anda dah bertekad untuk dapatkan bentuk badan sado? Dah bersedia untuk membakar lemak dan membentuk otot anda menjadi lebih cun?
Makan secara sihat, banyakkan bersenam untuk jadi rakyat Malaysia yang sihat. Jangan malas untuk dapatkan kesihatan yang berpanjangan.
Ramai orang suka guna putik kapas untuk keluarkan earwax, memang rasa lega dan nikmat tapi ada bahaya yang menanti pada telinga anda
MICROSLEEP adalah keadaan dimana badan kita ‘tidur’ buat seketika. Segala input dari deria penglihatan dan pendengaran tidak dapat diproses oleh otak.
Sifat semula jadi vitamin C yang larut air membuatkan ia mudah dikeluarkan dari tubuh melalui buah pinggang jika berlebihan dan tidak akan menyebabkan kesan sampingan yang merbahaya.
Rasa haus tidak akan hilang andainya seseorang minum sambil berdiri. Cara terbaik untuk menghilangkan haus adalah minum sambil duduk dan meneguk air sedikit demi sedikit secara perlahan.
Merokok ni, bukan kata bahayakan diri sendiri je, anak isteri pun sama dapat kesan buruknya.

Artikel Popular

Amalkan 4 Bahan Ini Kalau Tekad Nak Hilangkan Perut Buncit & Lemak Degil Seawal...

Hanya dengan empat bahan mudah, anda boleh buang lemak degil dan hilangkan perut buncit seawal seminggu. 

6 Punca Utama Badan Anda Kekal Tak Berubah Walaupun Dah Bersenam Sakan

Adakah anda pernah berdepan situasi bila melakukan senaman bagai nak rak tapi tiada perubahan? Mungkin 6 sebab inilah puncanya!

10 Teknik Sit Up Yang Boleh Anda Cuba, Barulah Perut Tu Jadi Six Pack!

Sejak sekian lama sit up dianggap sebagai senaman asas yang sering dilakukan lelaki namun pernahkah anda mencuba teknik yang lain?

Kena Rajin Amalkan Senaman Kardio Kalau Nak Berat Mudah Turun & Body Kekal Fit!

Apa sahaja yang membuatkan jantung kita berdegup lebih laju daripada biasa dan berpeluh dengan banyak berbanding biasa, dipanggil senaman kardio.

Amalkan 27 Pemakanan Diet Ini Kalau Anda Nak Tukar Saiz Badan Ke S!

Jangan kerana tak amalkan pengambilan makanan diet, berat yang turun sejak anda diet berbulan-bulan lamanya kembali ke berat asal. 

Tak Perlu Makan Berat, Jus Diet Ini Boleh Buat Perut Kenyang & Badan ‘Maintain’...

Selain menggunakan bahan yang menyihatkan, jus diet ini juga boleh mengenyangkan perut.
KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: